Meniu
Suceava, str. Nicolae Catanescu Nr. 7
Program: Luni - Vineri, 8:00 - 16:30
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Polistiren extrudat versus polistiren expandat

În ceea ce privește materialele de construcții, nimeni nu ne întrece. De la cele mai mici suruburi și până la polistiren extrudat, colțare, instalații termice și electrice, și câte și mai câte, pe toate le găsiți la noi. Dacă sunteți în căutarea elementelor din polistiren, fie pentru izolație, fie pentru alte proiecte, poate ați dori să știți ce tip de polistiren vă trebuie: extrudat sau expandat.

Polistiren extrudat versus polistiren expandat

Polistirenul este unul dintre cele mai apreciate materiale folosite, la scară largă, în domeniul construcțiilor, întrucât este un foarte bun izolator, este un material ușor, elastic și cu un raport calitate-preț ideal. În ceea ce privește tipul de polistiren pe care să îl folosiți în proiectele voastre, iată câteva diferențe dintre cele două tipuri: polistiren extrudat și polistiren expandat. Ambele au și avantaje și dezavantaje, însă le puteți folosi pe amândouă, în funcție de obiectivele pe care le aveți. Așadar, să vedem unde este potrivit fiecare dintre aceste materiale.

polistiren extrudat

Polistirenul extrudat este mai dur, spre deosebire de polistirenul expandat, fiind preferat mai ales pentru folosirea lui în cazul izolării podelelor (cu trafic intens). De asemenea, polistirenul extrudat are un grad de impermeabilitate ridicat, față de polistirenul expandat, ceea ce îl face izolatorul perfect în cazul mediilor cu umiditate ridicată. Deși un material mai dur, polistirenul extrudat este, în același timp, elastic. În acest fel, el rezistă mult mai bine la schimbările de temperatură (îngheț-dezgheț).

Totuși, deși mai rezistent decât polistirenul expandat, și cu o o rezistență mai mare la transfer termic (izolator mai bun), polistirenul extrudat nu este recomandat pentru izolarea exterioară, întrucât tocmai duritatea lui prezintă, pentru acest tip de izolare, un dezavantaj – nu are capacitatea de a lăsa peretele să „respire”. În cazul izolațiilor exterioare, vă recomandăm folosirea polistirenului expandat, care are diferite grosimi. Pentru a alege grosimea potrivită, este indicat să vă consultați cu un specialist, care vă poate recomanda produsul ideal, în funcție de caracteristicile construcție, a mediului și așa mai departe.

În orice caz, în cadrul unui proiect amplu de izolare, luați în calcul folosirea ambelor tipuri de polistiren.

La ce se mai poate folosi polistirenul extrudat, în afară de izolații?

Polistirenul extrudat se găsește atât în plăci simple, pentru izolare, dar se găsește și sub formă de plăci decorative (el izolează la fel, dar nu mai trebuie acoperit, ci lăsat așa) pe care le puteți folosi pentru tavan sau pereți. În gama noastră găsiți modele de plăci din polistiren simplu sau polistiren extrudat cu model deosebit, care vă vor înfrumuseța încăperile, fără prea mari bătăi de cap. De asemenea, avem și baghete decorative din polistiren, precum și adezivi speciali pentru a vă ușura întregul proces de (re)decorare al locuinței. Aruncați o privire în catalogul nostru.

Toate produsele noastre Promo Plus sunt disponibile în magazinele de profil din orașul vostru. Pentru informații suplimentare, îl puteți contacta pe unul dintre responsabili zonali.

Urmărește-ne și pe pagina noastră de facebook pentru mai multe noutăți.

Catalogul Promo Plus direct pe e-mail
Abonează-te la Newsletter-ul nostru și vei primi catalogul Promo Plus direct pe e-mail.

Sunteti de acord sa primiti emailuri de la S.C. Promo Plus S.R.L?

Va puteti dezabona oricand, folosind link-ul din subsolul emailurilor primite. Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin apasarea butonului de abonare, sunteti de acord sa transferam datele dvs catre MailChimp pentru procesare.Citește mai mult despre practicile MailChimp

Închide harta